Projecten

 

Onze schoorsteen moet blijven roken

 

We gooien het roer om, met meer commerciële activiteiten zoals as-verstrooiingen en privé activiteiten.

 

Na een grondige restauratie van de 109-jarige stoomboot de voorbije twee jaar heeft ondergaan, kan er weer volop worden gevaren. “Althans, daar hadden we op gehoopt, maar helaas gaat er toch een aantal maritieme evenementen niet door, waardoor wij inkomsten mis lopen”.

 

Dat is een flinke financiële strop. Het regulier onderhoud moet doorgang vinden, de verzekering moet betaald. Bovendien is ook de brandstof (kolen) en de belasting daarop duurder geworden. “Wij blijven nog steeds inzetbaar tijdens maritieme evenementen. Maar hier gaan wij het financieel gezien niet meer mee redden en wij willen ons varend en tevens nationaal monument niet verloren laten gaan."

 

As-verstrooiingen

“Onze schoorsteen moet blijven roken. Daarom hebben wij besloten om het roer om te gooien door niet alleen maar voor de gezellige, vrolijke evenement beschikbaar te zijn, maar ook voor as-verstrooiingen. Wij zijn er van overtuigd dat wij met onze Jan de Sterke de mensen die een dierbare verloren hebben een bijzonder afscheid kunnen bieden door de as op het water uit te strooien vanaf een varend monument. Wij verwachten dat wij hiermee bij kunnen dragen aan een bijzondere herinnering.” Daarnaast is de mogelijkheid geschapen om als sponsor ‘Vriend van de Jan de Sterke’ te worden.